5 Leuke tuinverlichting ideeën

Een van de grootste voordelen aan de zomer, naast de hoge temperaturen, is dat het buiten langer licht blijft. Wanneer de wekker al vroeg afgaat, word je een stukje makkelijker wakker en ’s avonds heb je er ook meer plezier van. Wat dat betreft is tuinverlichting niet echt meer nodig, maar door de hoge temperaturen blijven we veel langer buiten zitten. Ook wanneer de zon allang onder is gegaan. Of het nou is om een boek te lezen, samen met vrienden aan tafel te zitten of gewoon te genieten van de rust. In dergelijke situaties is tuinverlichting niet alleen praktisch, maar kan het ook extra sfeervol zijn. Wij geven je onze top vijf van bijzondere tuinverlichting!

De warmte van vuurkorven

Niet alleen leuk voor in het voorjaar, maar ook ideaal voor in de wintermaanden. De vuurkorf is een absolute sfeermaker, ongeacht welke tijd van het jaar. Het wordt extra sfeervol om met z’n alle rondom de vuurkorf te zitten en marshmallows te eten. Daarnaast geeft de vuurkorf veel licht  en warmte door de vlammen.

Ibiza style met lantaarns

Lantaarns zijn een originele vorm van tuinverlichting. Ze geven wellicht niet zoveel licht als een vuurkorf, maar zijn leuk om bijvoorbeeld in de bomen te hangen. Dit creëert een romantische sfeer wanneer je in de tuin zit. Het is natuurlijk ook mogelijk om er een paar op tafel neer te zetten om zo je lounge set beter te verlichten. Je waant jezelf heel even in Ibiza. Zo waan je je heel even in Ibiza.

tuinverlichting Ibiza style met lantaarns

Tropische sfeer met fakkels

In de vorige blog hebben we deze tuinverlichting al uitgebreid besproken, maar we konden het niet laten om ze nog een keer te noemen. Met tuinfakkels kun je je tuinverlichting verspreiden. Dit is ideaal om bijvoorbeeld een tuinpad te verlichten. Met tuinfakkels zorg je voor een tropische en zwoele sfeer in je tuin. Je hoeft ineens niet meer ver te vliegen om te genieten van tropische oorden.

Vlamschalen als tuinverlichting

Vlamschalen zijn net als vuurkorven een enorme bron van licht en warmte. Zet deze schalen dus niet op tafel en bescherm ze, door ze bijvoorbeeld in een vuurkorf te zetten. Wanneer je er twee of drie in je tuin zet, krijg je net als bij de fakkels een tropische sfeer in je tuin.

Intieme waxinelichtjes

Misschien niet de eerste keuze als het gaat om tuinverlichting. Maar wanneer waxinelichtjes op de juiste manier worden gebruikt, zijn ze heel praktisch en gezellig. Koop een hoop gekleurde potjes, zet ze allemaal op een grote schaal en steek de waxinelichtjes aan. Origineel en gezellig!

Tuinverlichting kopen?

Bovenstaande producten vind je in op onze site in meerdere kleuren en soorten. Voor meer info over tuinverlichting kopen en dergelijke, kun je contact met ons opnemen.