Tips om het met kaarsen thuis gezellig te maken tijdens de Herfst

Er zijn allerlei soorten kaarsen die je kunt gebruiken om sfeer te creëren in huis tijdens de sombere dagen in de herfst. Je kunt geurkaarsen branden om tegelijkertijd van sfeer en een heerlijke lucht te genieten. Ook kun je natuurlijk gewoon waxinelichtjes branden of

rustiek kaarsen in verschillende herfstkleuren.

Wat voor soort kaarsen kun je gebruiken?

Van rustiekkaar, tot stompkaars of waxinelichtjes en drijfkaarsjes. Combineer ze allemaal  en dan ook leuk verschillende vormen en maten met elkaar. Mocht je bang zijn om kaarsen aan te steken (vanwege eventueel brandgevaar) dan kun je ledkaarsen gebruiken om toch sfeer te creëren..

Rustiek kaarsen voor de Herfst Bolsius rustiek kaarsen in herfst kleuren 1x 200/100 taupe, 1x 200/100 ivoor, 1x 190/68 kiezelgrijs, 1x 130/68 wit, 1x 130/68 ivoor, 1x 130/68 donkerbruin, 1x 100/100 wit, 1x 90/140 antraciet.

Creatieve tips!

Erg leuk is om van die typisch herfst spulletjes te gebruiken bij de kaarsen. Je kunt bijvoorbeeld kaneelstokjes om een rustieke stompkaars binden met een touwtje of een lint. Dat zorgt nog voor een heerlijke geur ook! Je kunt ook allerlei andere herfstartikelen er omheen leggen, zoals eikeltjes, besjes en met kalebassen erbij om zo een herfsttafereeltje creëren. Zorg wel dat het allemaal niet in de buurt van de vlam kan komen! In deze tijd van het jaar heb je prachtig gekleurde bladeren die je bijvoorbeeld om een glazen pot heen kunt binden of vastplakken. Een waxinelichtje in de pot en je hebt een sfeervol herfststukje met een prachtig effect.
Ook erg leuk is om een kaars in een lantaarn te zetten met wat dingen er omheen.
Met drijfkaarsen kun je ook leuke dingen maken, plaats wat bijvoorbeeld enkele steentjes in de drijfkaarsen schaal. Daarna water en drijfkaarsjes erin.

Sfeervol herfsttafereel met kaarsen Lantaarn met kaarsen, bessen en dennenappels

Leuke accessoires om te gebruiken bij het stijlen.

Je kunt een spiegel gebruiken om je creatie op te maken, zodat alles een nog mooier effect krijgt en spiegelt. Of je gebruikt een mooi dienblad of bord.
Er zijn allerlei leuke potjes in allerlei kleuren, vormen en maten waar je een kaarsje in kunt doen. Ook leuk is om een druipkaars in een mooie fles te zetten! En straks tijdens de Halloween kaarsjes in mooie uitgesneden kalebassen of pompoenen! Als je daar niet van houdt, of je bent niet zo creatief, kun je ook gewoon bovenin een klein, rond stukje uitsnijden en er een waxinelichtje inzetten. Dan heb je toch een kalebaskaarsje Het leukste is en blijft m gewoon dingen uit de natuur te gebruiken, zoals bladeren, takjes, dennenappels en bessen. Veel plezier met verzamelen en leef jullie zelf uit :-)

De (klein) kinderen helpen vast graag mee!

Halloween en kaarsen Pompoen en Kalebassen met kaarsen voor Halloween

Bekijk al onze kaarsen en inspireer of combineer