Waarom drijven drijfkaarsen en drijflichten op water?

Kaarsen, zoals drijfkaarsen en drijflichten, zijn het ultieme middel om meer sfeer en gezelligheid te creëren. Dat is dan ook waarom kaarsen voor zowat elke gelegenheid gebruikt wordt; van bruiloften tot gezellige, intieme dinertjes en andere feestelijke gelegenheden. Naast gewone kaarsen zijn er echter nog heel wat andere soorten die, afhankelijk van de gelegenheid, de perfecte uitkomst bieden. Meer sfeer creëren met kaarsen wordt op die manier nog eenvoudiger en dat is natuurlijk de bedoeling.

Drijfkaarsen en drijflichten, waarom ze precies drijven

Een van de mogelijkheden waaruit men kan kiezen zijn drijfkaarsen of drijflichten. Dergelijke kaarsen gaan, zoals de naam het zelf zegt, op het water drijven en toch goed blijven branden. Veel gelegenheden vragen immers om een iets opvallendere decoratie dan een gewone kaars die stilstaat, en een drijfkaars is in dat geval de perfecte oplossing.

Maar er bestaat heel wat onduidelijkheid over hoe zo'n kaars nu precies werkt. Vuur en water gaan allesbehalve samen, dat weten we allemaal. Dergelijke kaarsen zijn daarom dan ook erg populair voor gebruik tijdens heuse tuinfeesten, trouwfeesten, in de horeca of gewoon als decoratie in huis. Wat meer informatie over wat deze kaarsen zijn en hoe ze werken is hier wel op zijn plaats.

Het materiaal van de kaarsen

Het materiaal waaruit een drijfkaars bestaat is praktisch dezelfde als bij een gewone kaars en heeft dus geen effect op de drijfeigenschappen ervan. Op zich kunnen alle kaarsen drijven, en wel omdat de dichtheid van was - het materiaal waaruit kaarsen bestaan - kleiner is dan die van water. Was is dus lichter dan water, wat ervoor zorgt dat kaarsen in theorie altijd drijven.

De vorm van de kaarsen

Als alle kaarsen op zich kunnen drijven, waarom bestaan er dan speciale drijfkaarsen en drijflichten? Het antwoord ligt in de vorm van de kaarsen. Een hoge, dunne kaars gebruiken als drijfkaars levert gegarandeerd problemen op, gewoon door de vorm ervan. Drijvende kaarsen daarentegen zijn meestal breed en plat, waardoor ze dus ook niet om kunnen vallen.

Vervolgens zijn dergelijke kaarsen bovenaan bol, wat het voor het water moeilijker maakt om de vlam te bereiken. Tenslotte is de kaars onderaan wat bijgewerkt om hem meer stabiliteit te geven in het water. Eigenlijk lijkt de vorm van een dergelijke kaars een beetje op die van een boot - en dat verklaart al meteen hoe goed zo'n kaars werkt.

Drijvende kaarsen in ontelbare vormen, kleuren en modellen

Drijvende kaarsen komen, net zoals andere soorten, in verschillende formaten en kleuren. Hoewel de vorm van de kaars niet zo veel ruimte laat voor variatie - het is immers die vorm die ervoor zorgt dat de kaars drijft - is er wel heel wat keuze op het vlak van kleur en formaat. Van kleine drijflichten in warme kleuren zoals rood, fuchsia, oranje of blauw, die je op het water kan leggen tijdens een gezellig tuinfeestje met vrienden en familie, tot grote drijflichten die vooral op grote feestelijke gelegenheden een uitkomst bieden, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Hoe dan ook dragen deze unieke drijflichten bij aan de sfeer die tijdens de gelegenheid gecreëerd wordt.

Met de gladde en rustiek drijfkaarsen en drijflichten van Kaarsenfakkels.nl creëer je gegarandeerd meer sfeer in je leefomgeving