Evenement fakkels bij herdenking en wandeltochten. Wat kies je?

Welke evenement fakkels zijn nu geschikt voor bijvoorbeeld een 5 mei viering, Allerheiligen, stille tochten, herdenking of bij avondwandelingen en looptochten? Het belangrijkste is eigenlijk de kwaliteit en veiligheid van de fakkel daarna komt pas je persoonlijke voorkeur. Zo moet je nooit fakkels gebruiken die zich niet houden aan de Europese regelgeving ( EN norm ) omdat deze gewoonweg niet veilig zijn. Mocht je zo’n onveilige bamboe fakkel krijgen stuur deze dan gewoon terug naar je leverancier.

Fakkels die niet voldoen aan de EU norm Ongeschikte fakkels die niet voldoen aan de EU norm

Je ziet vaak dat deze oude bamboe (tuin) fakkels met slechte lonten, lekkende reservoirs en splinters voor weinig gedumpt worden op het internet. Dit door onverantwoorde verkoop partijen terwijl er bij evenement en tuinfakkel verkoop toch zeker wel een stuk service en kwaliteit nodig is. Een goede en veilige fakkel koop je namelijk bij een specialist die verstand van zaken heeft en niet zomaar bij een partijhandelaar. Een auto koop je namelijk ook niet bij de bakker maar bij de autodealer. Zo is dat net bij fakkels. Gelukkig kunnen wij je alles vertellen over fakkels en je dan ook vrijblijvend een gedegen advies geven.

Wat voor fakkel dan te gebruiken?

Zo zijn er eigenlijk twee soorten evenement fakkels te gebruiken namelijk de wasdoek fakkels en de bamboe (tuin) fakkels. Aan iedere soort zitten voor- en nadelen.

Wasdoek evenement fakkels

fakkels gemaakt van wasdoek Wasdoek fakkels van Bolsius voor wandeltochten

Zo zijn wasdoek evenement fakkels erg geschikt bij korte tochten tot circa één uur. Je steekt deze wasdoek fakkels makkelijk aan en na circa één uur zal de fakkel zelf uitgaan. Er blijft dan alleen een klein stokje ( handvat ) over. De “korte” brand duur kan ook een nadeel zijn want als je tocht toch ineens wat langer duurt dan sta je in het donker. Daarnaast zijn deze wasdoek fakkels niet geschikt bij een windkracht harder dan windkracht 4 ( wat niet zo erg hard is ) en hoe harder het waait hoe sneller de wasdoek fakkel op is. Ook komen je handen na verloop van tijd dicht bij het vuur omdat de “stok” korter wordt en kunnen er hete stukjes was van de fakkel vallen. Daarom wordt er bij iedere wasdoek fakkel een bescherm viltje geleverd ook wel bobeche genaamd. Wij verkopen alleen de Bolsius wasdoek fakkels omdat deze gegarandeerd van een gedegen kwaliteit zijn.

Bamboe evenement fakkels

evenement fakkels van bamboe Bamboe fakkels met doof dop

De bamboe evenement fakkels zijn dan weer geschikt voor langere tochten. Onze fakkels branden tot wel 8 uur lang, zijn herbruikbaar en voldoen aan alle EU eisen. Daarnaast zit er bij de fakkels, als extra, een dop om de vlam te doven. Dit is erg handig en eigenlijk onmisbaar want uitblazen dat gaat namelijk nauwelijks. Laat dit dus zeker altijd mee overwegen in de keuze. Je kan begrijpen dat deze fakkels ook erg goed te gebruiken zijn bij hardere wind. Zorg dan ook altijd bij aanschaf dat de fakkel een storm windvanger heeft zodat de vlam veilig opgesloten zit en niet zomaar roetend alle kanten uit kan wakkeren.

Veilige evenement fakkels van bamboe Bamboe evenement fakkels met veilige sluiting en windvanger

Deze windvanger zorgt ook dat de fakkel bij hardere wind aan zal blijven. Duurt je tocht 2 uur dan vul je het reservoir bijvoorbeeld voor een kwart en duurt het 4 uur dan vul je het voor de helft etc. Ook fijn is dat deze fakkels in alle lengtes te verkrijgen zijn. Zo kan je kiezen voor de kleinere 65 cm of voor de grotere 90, 120 en 150 centimeter fakkels. Als je met een fakkel loopt is het ook wel fijn dat je deze wat hoger of wat lager kan houden, zeker als het erg druk is met mensen. Lengte kan in dit geval dus wel belangrijk zijn. Daarnaast kan je deze fakkels makkelijk in de grond steken zodat je na de wandeling nog kan na genieten van de fakkelvlammen. Houdt er altijd rekening mee dat de fakkel circa 20 cm de grond in moet. Een nadeel van deze fakkels is dat je ze eerst moet vullen met fakkelolie.

Evenement fakkels met gekleurde vlammen

Gekleurde vlam fakkels evenement fakkels met gekleurde vlammen

Bij Kaarsenfakkels.nl kan je eventueel ook olie kopen die een gekleurde vlam geeft. Zo kan je bijvoorbeeld de fakkels rood, groen, oranje, blauw of paars laten branden. Of je kan kiezen voor zwarte fakkels met rode vlammen e.d. Uiteraard kan je de evenement fakkels bij ons ook compleet kopen met de juiste lampen - fakkelolie gemaakt uit zuivere paraffine zodat het nagenoeg niet roet, veel licht geeft en langdurig brand.

Avondwandelingen, looptochten of evenementen

Wat is de beste keuze? Na het lezen van bovenstaande zou jezelf een keuze moeten kunnen maken. Denk aan de veiligheid en gebruik alleen veilige evenement fakkels. Zorg dat de lont strak in de fakkel vastzit zodat deze niet kan gaan lekken en dat er een kindveilige bajonet sluiting opzit. Gebruik bij evenementen alleen zuivere paraffine houdende lampenolie als brandstof en zeker nooit erg vlambare stoffen zoals benzine of bio ethanol!

Zorg dat je verantwoordt omgaat met wasdoek en bamboe evenement fakkels!

Laat dus nooit kinderen lopen met een fakkel en houdt altijd flink afstand van elkaar. Daarnaast niet in de buurt komen van brandbare objecten en bij het weggooien van de wasdoek fakkel deze altijd eerst met water blussen. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij jezelf en de organisatie. Hopelijk is bovenstaande een hulp bij het maken van een verstandige keuze.

Als er nog vragen zijn neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op