Terracotta en klei tuinfakkels

Terracotta en klei tuinfakkels

Terracotta en klei tuinfakkels zijn handgemaakte aardewerk fakkels in diverse trendy vormen. Van kruik tot potten vorm wij hebben het allemaal in de hipste kleuren. Erg nuttig is ook dat je deze terrasfakkels in een handomdraai omtover tot een leuke bloemenvaas of plantenpot. Liever een buitenkaars of vuurpot in een terracotta schaal? Dat kan ook want die staan net zo voordelig geprijsd op deze pagina.

Terracotta en Klei aardewerk

Onder andere zitten onze buitenkaarsen en vuurpotten in schalen van terracotta. Terracotta is eigenlijk Italiaans: Namelijk Terra - Cotta wat letterlijk 'aarde gebakken' betekend. De terracotta is dus gebakken klei wat veelal poreus, ongeglazuurd aardewerk is van rood kleurend bakkende klei. Het wordt op diverse manieren toegepast, zoals bij bloempotten, schalen of bij goedkoop servies. Onze aardewerk terrasfakkels zijn dan weer handgemaakt van klei en voorzien van een duurzame verflaag met vernis waardoor deze uitermate geschikt zijn voor buitenhuis. De verflaag zit er goed dekkend op en heeft een finish die wij "oud" ( used-look ) noemen. Het ziet er dus gebruik uit wat nu heel erg trendy is. Ook leuk met bloemen of wat planten erin.

Nieuwe lonten voor in de aardewerk fakkels

Standaard zit er in het olie reservoir ( tankje ) een katoenen lont die bij tijd zal verkolen en vervangen dient te worden. Je kan de lont natuurlijk meerdere malen omhoog halen maar op den duur wordt deze gewoon te kort waardoor de brandduur minder lang wordt. Je vervangt de lont dan gewoon voor een lange glasvezel lont zodat je nog jarenlang plezier hebt van de aardewerk terrasfakkel. Glasvezel heeft als voordeel dat deze niet zo snel verkoold wanneer deze gebrand wordt en dus veel langer meegaat.

Levering van terrasfakkels

Als je de terrasfakkels wilt vullen, gebruik dan zuivere paraffine fakkelolie zoals onze Farmlight fakkelolie ( lampenolie ) Die brand zuiver zonder roeten en brand ook veel langer dan andere goedkopere fakkeloliën. Roet je fakkel toch meer dan je gedacht had, dan moet je de lont korter houden want waarschijnlijk steekt deze dan te ver eruit met roeten, gevaarlijk grote vlam en een veel korte brandduur tot gevolg.Vandaag voor 19.00 uur besteld dan morgen al in huis.

totaal 90% tevreden klanten op basis van 320 beoordelingenvia KiyOh