Adventskaarsen

Adventskaarsen

Adventskaarsen: Hou jij ook zo van kerst? Kun je niet wachten en wil je graag op een leuke manier aftellen? Bestel dan onze speciale adventskaarsen

 

Dat is een sfeervolle manier om af te tellen naar kerst en weer eens wat anders dan een aftel- of kraskalender. Met de Kaarsenfakkels.nl adventskaarsen haal je iets bijzonders in huis en leef je werkelijk naar die bijzondere Kerstmis toe.

Genummerde adventskaarsen

De adventskaarsen zijn er in twee varianten, kaarsen die aftellen in weken en kaarsen die aftellen in dagen. Zo heb je adventskaarsen die zijn genummerd van 1 tot en met 24, zodat je zeker geen dag overslaat. De cijfers staan symbool voor de dagen voor kerst, waarbij elke kaars als een soort van kalender fungeert. Elke dag steek je een kaars aan. Ook leuk om met de kinderen te doen. Zo leef je samen toe naar kerstavond en naar de viering van de geboorte van Jezus. En tegelijkertijd heb je een sfeervol licht in huis. De andere variant zijn de adventskaarsen genummerd met de cijfers 1 tot en met 4 die voor de weken voor kerst staan.

Adventskaarsen

De oorsprong van de adventskaarsen komt uit 1839, toen kinderen steeds kwamen vragen aan de Lutheraanse prediker Johann Hinrich Wichern wanneer Kerstmis was. Hij maakte uit een oud wiel een adventskrans, waarop hij vier grote en vierentwintig kleine kaarsjes plaatste zodat hij elke dag een kleine kaars aan kon steken en iedere zaterdag een grote kaars, om af te tellen naar kerst.

Wanneer adventskaarsen ontsteken?

Er zijn geen speciale regels voor het hebben van adventskaarsen en welke je moet aanschaffen. Doorgaans wordt de eerste adventskaars op de vierde zondag voor kerst aangestoken. Het mooiste is om hoogwaardige kwaliteit adventskaarsen te kopen die een lange brandduur hebben zodat je kan genieten van dezelfde set kaarsen, die gelijk opbrandt en hiermee echt aftelt naar kerst.

Lange tafelkaarsen of advents stompkaarsen

Adventskaarsen zijn te bestellen als dunne tafelkaarsen of als dikke stompkaarsen. Uiteraard zijn ze ook te gebruiken als decoratie in een of meerdere bloemstukken of adventskransen. Wat je ook kiest, het idee achter de adventskaarsen blijft uiteraard hetzelfde. Onze adventskaarsen zijn al jaren de mooiste, beste en bijzonderste kaarsen voor de Belgische en Nederlandse markt. Vandaag voor 20.00 uur besteld dan de volgende dag al bij je in huis.