Wasdoek & loopfakkels

Wasdoek & loopfakkels

Wasdoekfakkels zijn lange dunne wax of was fakkels die je makkelijk in je hand vast kunt houden terwijl je loopt. Leuk en sfeervol bij een avondwandeling of sereen bij een herdenking en stille tocht 

Waxfakkels zijn dus uitermate geschikt voor bijzondere Belgische en Nederlandse evenementen waar fakkels en kaarsen bij gebruikt worden. Kaarsenfakkels.nl heeft voor dit soort loop-, wandel- en gedenkevenementen diverse geschikte en veilige loopfakkels in het assortiment. Van wasdoekfakkel en waxfakkel tot bamboe tuinfakkels, Kaarsenfakkels.nl heeft de goedkoopste en beste wandelfakkels voor je evenement en levert deze ook snel aan je uit.

Geen last van walm of roet

Of je nu deelneemt aan een Belgische herdenkingstocht, een Nederlandse lichtjesavond, een avondwandeling, dodenherdenking, Halloween of een spannende speurtocht met kinderen in het bos... Met wasdoekfakkels weet je zeker dat je deugdelijke en betrouwbare wasdoekfakkels hebt, die niet walmen of roeten. De wasdoekfakkels zijn makkelijk aan te steken en hebben een brandduur van dik 1 uur. Als ze volledig zijn opgebrand, blijft alleen een kort stokje over dat je zo kunt weggooien in bijvoorbeeld het kampvuur. Je kunt ze echter alleen gebruiken bij mooi zacht weer want vanaf windkracht 4 of hoger zijn ze niet echt goed bruikbaar meer.

Welke fakkels gebruik je bij fakkelevenementen zoals 4 & 5 mei, festivals, optochten, avondwandelingen, lichtjesavond of een stille tocht en herdenking? Hieronder staat meer uitleg om tot een juiste keuze te komen.

Wasdoekfakkels zijn handig bij tochten tot zo'n 60 minuten

Wasdoekfakkels zijn geschikt tot windkracht 4 en hebben een papieren bobeche, ook wel druipschaaltje genoemd. Deze fakkels branden ongeveer 60 minuten. Een nadeel van deze wasdoekfakkels is de ongecontroleerde verbranding en het druipen van de wax met de daarbij afvallende stukjes. Sta je dus dicht bij elkaar dan raden wij deze fakkels niet aan. Toch wordt deze soort fakkel vaak gebruikt tijdens kortdurende evenementen omdat ze net zoals een kaars snel even aan te steken zijn. Als ze uiteindelijk volledig zijn opgebrand, blijft alleen een kort stokje over dat je zo kunt weggooien in bijvoorbeeld het kampvuur of het vredesvuur.

Bamboe fakkels

Ben je voor je evenement in België of Nederland op zoek naar een fakkel die langer brandt, kies dan voor de bamboe fakkel gevuld met fakkelolie. De bamboe fakkels zijn geschikt voor stormachtiger weer en branden - afhankelijk van het type en hoeveel olie je in het tankje doet - 8 tot wel 24 uur.  Wil je tijdens een tocht even stoppen? Of ben je terug aan je beginpunt? Zet de fakkels dan gewoon in de grond en laat ze zo verder branden, de fakkels van 35 cm hebben een handige voet zodat je ze ook op tegels kunt plaatsen. Fijn om op die manier in de wintermaanden even de handen aan te kunnen warmen. Als je ze toch echt wilt doven, gebruik dan de handige vlammen dover / doofdop die je er los bij kan bestellen.

Bamboe fakkels zijn betrouwbaar, veilig en geschikt als lichtbron

De fakkels met voet van 35 cm hoog zijn geschikt als je de fakkel ook eenvoudig even ergens neer wilt zetten tijdens of na het evenement. Je steekt deze fakkels niet in de grond maar plaatst ze simpel weg op een harde ondergrond. Ze hebben een lont van glasvezel met een mooie grote vlam, een brandduur van circa 3 uur en zijn makkelijk na te vullen en herbruikbaar.

De fakkels van 65 cm hoog zijn goedkoop, handzaam en branden zo'n 8 uur op een vol reservoir. Deze fakkels hebben geen voet dus als je deze weg wilt zetten, moet je ze ergens in de grond steken. De 120 cm lange fakkels zijn weer net wat robuuster dan de 65 cm hoge fakkels en ook wat makkelijker hoger te houden tijdens de wandeling. Daarnaast kunnen ze simpel in de grond gestoken worden. Ook deze hebben een mooie grote vlam ( bruikbaar tot windkracht 8 ) en een brandduur van circa 8 uur met een vol reservoir. De brandduur bij fakkels is onder meer afhankelijk van het type fakkel, de vlamgrootte, de kwaliteit van de fakkel brandstof, de fakkellont en de weersomstandigheden. Simpelweg, hoe harder het waait hoe korter de brandduur. Gemiddeld branden de tuinfakkels dan ook tussen de 7 en 9 uur. Alle fakkels zijn herbruikbaar door ze simpel te her vullen en zo nu en dan de lont te vervangen. Als je de fakkels maar 4 uur wilt laten branden dan vul je het reservoir maar voor de helft en bij 2 uur voor een kwart etc. Alle bovenstaande fakkels hebben als vaste accessoire een windkap voor de lont vast te houden en voor vlam bescherming maar ook om ervoor te zorgen dat de vlam niet uitgaat bij een harde windvlaag. Ook fakkels van 150 cm zijn verkrijgbaar. Deze zijn erg stevig en branden tot 24 uur op een vol reservoir.

Bolsius wasdoekfakkels online kopen bij Kaars en Fakkels

Bij kaarsen en fakkels vind je het grootste assortiment aan Bolsius waxfakkels voordelig online. Je bestelling wordt vakkundig ingepakt en snel geleverd. Mochten er vragen zijn dan bel ons gerust of stuur een email en wij staan je professioneel bij. Kaarsenfakkels gespecialiseerd in tuinfakkels, geurkaarsen en wax fakkels.