Druipkaarsen

Druipkaarsen

Ben je op zoek naar druipkaarsen om nostalgische tijden terug te halen? Dat kun je nu bij Kaarsenfakkels.nl! Door onze gekleurde en goedkope druipkaarsen te kopen

Waarom druipkaarsen?

Druipkaarsen koop je eenvoudig online bij Kaarsenfakkels.nl. Maar weet je ook waarom deze druipende kaarsen zo gezellig zijn? En weet je waar je rekening mee moet houden als je een druipkaars brandt? Je leest er hier meer over. Samen met wat leuke foto’s en een leerzaam filmpje over druipkaarsen die echt mooi druipen.

Druipkaarsen voor in huis of als sfeer-kadootje

Ze bestaan al heel lang en worden de laatste jaren weer veel gekocht door kaarsenliefhebbers. Niet alleen om zelf thuis aan te steken, maar ook om weg te geven als origineel sfeercadeau.

Enkele weetjes over het branden van een druipkaars:

  • Zorg dat je een goede druipkaars koopt. Het klinkt logisch maar niet iedere druipkaars die verkocht wordt is goed. Er zijn er bijvoorbeeld die erg snel opbranden en te veel druipen. Of erger: die helemaal niet druipen. Dat is iets wat je natuurlijk totaal niet wilt en zeker niet als je de druipkaarsen cadeau geeft. Bij Kaarsenfakkels.nl vind je gegarandeerd de beste druipkaarsen met gewenste druipeffect.
  • Zorg voor de juiste fles. Er wordt vaak een wijnfles geadviseerd. Maar de wijnflessen van nu, zijn niet meer de wijnflessen van 100 jaar geleden. De flessen van nu zijn slank. Vroeger hadden de wijnflessen nog een echt bol reservoir. Dit zie je nu niet meer, maar met een champagne of prosecco fles kom je aardig in de buurt. De druipende was blijft bij deze flessen mooi op het bolle gedeelte hangen. Je krijgt zo het gewenste effect en uniek design. Je kan natuurlijk gewoon een wijnfles of colafles nemen, maar hoe boller het reservoir, hoe mooier het effect.
  • Zorg voor een bord of placemat onder de fles. Druipkaarsen druipen en dit gaat niet altijd geleidelijk. Het kan dus voorkomen dat de was niet is gestold voor de bodem van de fles. Er kan dus kaarsvet naast de fles stollen. Ook breken er weleens stukjes kaarsvet van de kaars af en die vallen dan naast de fles op tafel.
  • Gebruik meerdere druipkaarsen. Je zult echt meerdere keren een kaars aan moeten steken om mooi de gesmolten kaarsenwas rondom de fles te krijgen.
  • De duur dat de kaarsen branden is relatief kort, circa anderhalf uur. Houd hier rekening mee en steek er gezellig een aan om de avond af te sluiten. Of tijdens een, niet al te uitgebreid etentje of zorg dat je meerdere druipkaarsen op voorraad hebt.
  • De lont van deze kaarsen is erg dun. Dit is een must want anders druipen ze niet. Ze beginnen ook langzaam met branden maar de eerste druppels vallen al na 15 minuten en je zult merken dat de kaars dan ineens veel sneller opbrandt.
  • Beter de kaars niet uitblazen en opnieuw aansteken. Het kan wel maar gezien de brand duur relatief kort is kan je beter de kaars laten uitbranden. De dunne lont leent zich niet echt voor opnieuw aansteken,
  • HET BELANGRIJKSTE is genieten van de druipkaars! Kijken naar het druipeffect en proberen je eigen druppel design te maken.

Genieten van druipkaarsen

Wij genieten er zelf altijd heel erg. Dus wil je eens wat anders in huis of ben je opzoek naar een mooi en betaalbaar cadeau, dan zijn de druipkaarsen zeker een optie. Bij Kaarsenfakkels.nl koop je deze kaarsen goedkoop online per set van 2 stuks en wil je nog meer voordeel dan bestel je een voordeel verpakking van 15 doosjes (30 druipkaarsen)

Klik hier en bekijk ons time-lapse filmpje over hoe een druipkaars opbrandt

Gekleurde druipkaarsen

Voor wie niet (meer) weet wat druipkaarsen zijn: het is een kaars waarbij het smeltende kaarsvet langs de zijdes van de kaars afdruipt. Het kaarsvet stolt in laagjes op de kaars waardoor er een aparte vorm ontstaat. Je kunt de kaarsen op een kandelaar zetten of op een lege fles wijn. Je herbeleeft de jaren ’60 met deze nostalgische druipkaarsen. Steek de kaars aan en geniet van het druipende kaarsvet dat op een bijzondere manier naar beneden druipt en zich opstapelt. De ophoping van het kaarsvet is bijna een kunstwerk an sich. Vergeet niet om onder de kandelaar of de fles een servet of placemat te plaatsen om eventuele druppels op te vangen. Het zou zonden zijn als uw tafel eronder komt te zitten.

Druipkaarsen zijn weer populair

Sinds de laatste jaren is de druipkaars weer ontzettend populair geworden. Voorheen was er een behoefte aan strakke kaarsen met perfecte brandeigenschappen en lange brandduur. Doordat druipkaarsen daar niet geheel aan konden tippen, werden ze steeds minder populair. Toch zien we dat er de laatste jaren weer meer vraag is naar druipkaarsen. Dit komt doordat de druipkaarsen een authentieke kaars is die een gevoel van nostalgie bij de meeste mensen losmaakt. Doordat de kaars uit verschillende kleuren bestaat, krijg je een vrolijk effect wanneer het kaarsvet langs de kaars druipt.

Waar kan ik druipkaarsen kopen?

Ben je op zoek naar druipkaarsen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Tegenwoordig is het lastig om goede en goedkope druipkaarsen te vinden. Wij, van Kaarsenfakkels.nl, bieden daarom alleen druipkaarsen aan van hoogwaardige kwaliteit met de beste prijs.

Druipkaarsen zijn in Nederland en België de vlammende sfeerbrengers voor een kleurrijke woonomgeving. Bestel een grootverpakking voor nog meer voordeel en sfeer. Voor 22.00 uur besteld is de volgende dag in huis. Daarnaast ontvang je van ons een leuke attentie bij iedere bestelling.