Devotiekaarsen

Bent u op zoek naar devotiekaarsen of offerkaarsen? Bij Kaarsenfakkels.nl hebben we een ruim assortiment van deze kaarsen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Onze devotiekaarsen zijn zelfdovend en voorzien van een pengat, zodat ze op offertafels geplaatst kunnen worden. Devotiekaarsen worden vaak gebruikt bij persoonlijke gebeden en zijn ook geschikt voor gebruik thuis of in religieuze instellingen. Onze devotiekaarsen worden geproduceerd in Nederland waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. Bestel uw devotiekaarsen of offerkaarsen vandaag nog bij Kaarsenfakkels.nl

Wanneer worden devotiekaarsen en devotielichten gebruikt?

Devotiekaarsen worden aangestoken ter begeleiding van een gebed. Christus is voor katholieken ‘het licht dat in de wereld is gekomen’. Een kaarsje staat symbool voor Christus en het licht dat God schiep. In veel kerken en kapels kan een kaarsje worden opgestoken voor een heiligenbeeld. Tijdens en na het aansteken van een devotiekaars, ook wel offerkaars, offerlicht of votiefkaars genoemd, wordt een gebed gedaan. Na het aansteken van het kaarsje kan deze in een kaarsenrek of op een offertafel worden geplaatst. 

Devotiekaarsen online kopen

Devotiekaarsen, ook wel offerkaarsen genoemd, zijn leverbaar in verschillende afmetingen. Bij Kaarsenfakkels.nl hebben wij devotiekaarsen in verschillende maten: De smalste kaars met pengat heeft een doorsnede van 13 millimeter. De kortste devotiekaars in ons assortiment is 270 millimeter lang (27 cm). De langste devotiekaarsen zijn zo'n 570 millimeter lang (57 cm) en hebben een doorsnede van 18 millimeter. Al onze devotiekaarsen zijn zelfdovend en voorzien van een pengat, zodat ze op een offertafel geplaatst kunnen worden. Uiteraard kunnen deze kaarsen ook gebruikt worden als bloemsteek kaarsen.

Waar worden de devotiekaarsen vervaardigd en hoe snel geleverd?

Devotiekaarsen bestellen kan gemakkelijk via Kaarsenfakkels.nl. Onze productie gebeurd in Nederland zelf, waardoor er altijd zicht is op de kwaliteit. Je kan begrijpen dat de kwaliteit van deze kerkkaarsen van groot belang is. Bij Kaarsenfakkels.nl hebben we deze devotiekaarsen vrijwel altijd op voorraad of worden binnen 5 werkdagen bij u geleverd. 

Devotiekaarsen gebruiken

Van oudsher worden devotiekaarsen en offerkaarsen veel gebruikt in de katholieke kerk. Deze kaarsen werden door gelovigen in een kerk of kapel ontstoken als offer bij een devotiebeeld of een altaar. Deze kaarsen zijn ook voor andere gelegenheden en op andere plaatsen te gebruiken. Zo kunnen de kaarsen ook thuis of in andere religieuze instellingen gebruikt worden. Daarnaast kunnen zij ook als bloemsteekkaars gebruikt worden vanwege hun slanke vorm.