Devotielichten

Devotielichten, ook wel bekend als offerlichten, zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten bij Kaarsenfakkels.nl. Deze kerkkaarsen zijn perfect voor persoonlijke gebeden en kunnen geplaatst worden op offertafels of in kaarsenrekken of gewoon thuis bij een foto van een dierbare. Devotielichten zijn verkrijgbaar in rood, transparant, blauw en amber en hebben branduren variërend van 2,5 uur tot 10 uur. Bestel devotielichten en offerlichten gemakkelijk en voordelig online bij Kaarsenfakkels.nl

12 producten

  • € 109,99
   • € 109,99
    • € 109,99
     • € 109,99
      • € 99,99
       • € 99,99
        • € 99,99
         • € 99,99
          • € 124,99
           • € 124,99
            • € 124,99
             • € 124,99

             12 producten

             Wat is het verschil tussen devotielichten en devotiekaarsen?

             Devotielicht, offerkaars, votiefkaars: er zijn veel verschillende benamingen voor kaarsen die worden aangestoken ter begeleiding van een persoonlijk gebed. Bij Kaarsenfakkels.nl maken we onderscheid in devotiekaarsen en devotielichten. Met devotiekaarsen bedoelen wij langwerpige, ivoorkleurige kaarsen met een pengat en onder devotielichten verstaan we kaarsen die in een plastic cup zitten. Deze devotielichtjes zijn vergelijkbaar met theelichtjes die in een doorzichtige plastic cup zitten.

             Devotielichten, wanneer worden deze gebruikt?

             Devotielichten worden ingezet ter begeleiding van een gebed. Christus is voor katholieken ‘het licht dat in de wereld is gekomen’. Tijdens en na het aansteken van een devotielicht (ook wel offerlicht genoemd) wordt een gebeld gedaan. Na het aansteken van het offerkaarsje kan deze in een kaarsenrek of op een offertafel worden geplaatst. Thuis kan een offerlichtjes ook geplaatst worden bij een foto van een verloren dierbare.

             Devotielichten of offerlichten online kopen

             Devotielichten, ook wel offerlichten genoemd, zijn leverbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Devotielichten of offerlichten doen wellicht denken aan theelichten. In plaats van een aluminium cupje heeft een devotielicht echter een plastic cup, zoals een refillkaars of relightkaars. Hierdoor zijn de devotielichten of offerlichten verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bij Kaarsenfakkels.nl vind je rode, blauwe, transparante en amberkleurige devotielichten. Deze kaarsje zijn verkrijgbaar met verschillende branduren. Het kleinste offerlicht brandt zo’n 2,5 uur. Het grootste offerlicht in ons assortiment brandt ongeveer 10 uur. Al onze offerkaarsen worden in Nederland vervaardigd waardoor wij de kwaliteit van deze kerkkaarsen garanderen.

             Offerlichten in de kerk, in de kapel of voor thuis

             Van oudsher worden offerlichten veel gebruikt in de katholieke kerk. Deze kaarsen werden door gelovigen in een kerk of kapel ontstoken als offer bij een devotiebeeld of een altaar. Deze kaarsen zijn ook voor andere gelegenheden en op andere plaatsen te gebruiken. Zo kunnen offerlichten en offerkaarsen ook thuis of in andere religieuze instellingen gebruikt worden. Thuis bij een foto van een dierbare of in een gedenkplek is een veel voorkomende plaatst maar ook voor yoga of sauna en badkamer zijn deze gekleurde kaarsjes geschikt.

             Filters
             INSPIRATIE EN VOORDELEN
             exclusieve kortingen tot 50%