Anti muggen kaars en 4 andere tips tegen lastige muggen

Het is weer heerlijk zomerweer. Dit betekent lekker buiten zitten en genieten van een mooie zomerse avond. Althans: het is genieten als je niet lek geprikt wordt door muggen. Maak daarom slim gebruik van die handige en sfeervolle citronella anti muggen kaars.

Helaas hebben we deze zomer te maken met een ware muggenplaag, in het bijzonder in het zuiden van het land. De hoge temperaturen in de zomermaanden in combinatie met overvloedige neerslag leveren ideale weersomstandigheden voor de steekmug op. Daarom zetten we voor jou een aantal tips op een rijtje die de muggen op afstand zullen houden, zodat jij kunt genieten van je zomerse avond.

Anti muggen kaars

Anti muggen kaars, ook wel citronella kaars genoemd, houdt muggen op een afstand door de geur van citronella olie die verspreid wordt. Citronella is een plantaardige geurstof en wordt al jaren gebruikt om muggen te weren. De geur van een anti muggen kaars kan voor sommige mensen te sterk zijn, daarom kun je het beste kiezen voor een anti muggen kaars met een fijne frisse citroengeur. De brandduur van een anti muggenkaars is vrij lang: je kunt er tot circa 30 uur plezier van hebben. Daarnaast zijn deze anti muggen kaarsen vaak in vrolijke kleuren te verkrijgbaar, waardoor je tuin meteen opgefleurd wordt.

DEET

DEET is een ideaal muggenbestrijdingsmiddel voor als je op vakantie gaat of ergens op een camping zit. Naast het gebruik van een anti muggen kaars kun je jezelf ook preventief insmeren met DEET middel. Het voordeel van DEET is dat het ook andere insecten zoals teken, stekende vliegen, bloedzuigers, vlooien en mijten op een afstand houdt. Het grootste nadeel van DEET is dat het alleen werkt op de plekken werkt die je ermee insmeert. 

Horren in deuren en ramen

Als je ervoor wilt zorgen dat de muggen niet binnenshuis komen, dan  kun je het beste in alle ramen en deuren horren laten plaatsen. Horren zijn ideaal want ze laten lucht door, waardoor je je ramen en deuren in de zomer gewoon lekker open kan zetten en het belangrijkst:  ze houden de muggen buiten.

Vochtige plekken voorkomen

Muggen leggen hun eieren in brak water. Dus elke vochtige plek in huis kan een potentieel muggennest vormen. Muggen houden daarnaast van warmte. Deze vinden ze in vele huizen door de goede isolatie van tegenwoordig. Let dus goed op met lekkages en vochtige ruimtes zoals kelders, want deze vormen de ideale broedkamer voor muggen. Zodra de tijd rijp is, komen de larven uit hun broeikast tevoorschijn en de muggenplaag is geboren.

Lange kleding

Als je echt allergisch bent voor muggensteken, dan kun je het beste lange kleding dragen wanneer je buiten zit. Ik hoor je al denken: ik ga toch geen lange kleding dragen in de zomer?! Toch is lange, dunne en luchtige kleding zoals linnen een uitstekend middel om ervoor te zorgen dat muggen je niet steken. Gelukkig zijn er veel dunne, luchtige kledingstukken te koop van bijvoorbeeld linnen, die ook bij warmte zeer comfortabel zijn.

Ten slotte

Bovenstaande hulpmiddelen werken zeer goed om die vervelende muggen op afstand te houden, maar ten slotte bepaalt de mug of hij jou wel of niet bijt. Dit komt namelijk door je lichaamsgeur, jouw lichaamsgeur bepaalt hoe aantrekkelijk je bent voor muggen. Hier kun je niet zo veel aan veranderen, want je lichaamsgeur kun je ook niet maskeren met douchegel, bodylotion of parfum. Wel kun je het de mug zo moeilijk maken door anti muggen kaarsen op tafel of in de buurt te plaatsen. De sterke geur van de anti muggen kaars houdt de muggen zeker op afstand, en het staat nog gezellig ook. En nu maar hopen dat je niet geprikt wordt!