Sfeer creëren met drijfkaarsen

Of het nu om fakkels, waxinelichtjes of geurkaarsen gaat, het zijn allemaal absolute sfeermakers. Lampen geven vaak een koud licht af, dit kan een ruimte kil maken. Maar kaarsen geven een warm, geel licht af, wat een ruimte gezellig en knus kan maken. Als je denkt dat kaarsen op zichzelf al veel sfeer maken, dan heb je het mis want het kan altijd beter! Hoe? Met drijfkaarsen.

Je doet dat simpel door kaarsen te combineren met water. Drijfkaarsen zijn daar natuurlijk ideaal voor. Doordat het licht van de kaarsjes gereflecteerd wordt in het water, krijg je een prachtig schouwspel te zien, waar je tevens helemaal zen van wordt.

Aziatische sferen met drijfkaarsen

Wanneer je op vakantie in Azië bent, ontkom je bijna niet aan kaarsjes of andere lichtjes in het water. Ze worden te pas en te onpas gebruikt in vijvers, zwembaden en andere watertjes. Bovendien worden ze gecombineerd met lelies, Frangipani en andere mooie bloemen. Eerlijk is eerlijk, het liefst zouden we zelf ook zo’n mooie en sfeervolle tuin willen hebben. Met de drijfkaarsjes van Bolsius kom je al een heel eind. Deze kleine sfeermakertjes zijn bij Kaarsenfakkels.nl verkrijgbaar in drie kleuren en blijven 4,5 uur branden. Dan kun je lang genoeg genieten van het mooie reflecterende licht in het water met deze kleine maar fijne kaarsjes. Mocht het op een dergelijke zwoele zomeravond nou net iets harder waaien dan normaal, dan is het verstandig om over te stappen op de grotere drijflichten ideaal voor in de vijver of in het zwembad. Of wat dacht van led drijflichtjes.

Drijfkaarsen binnen gebruiken

Voor een wat subtieler effect, is het ook mogelijk om de drijfkaarsen binnen te gebruiken in bijvoorbeeld een grote doorzichtige vaas. Op deze manier kun je ook tijdens het najaar genieten van deze mooie water en vuur combinatie. Ook is het mogelijk om een kaarsje in een lang glas te laten drijven. Echter gaat bij kaarsen de richtlijn ‘less is more’ niet helemaal op. Want meerdere drijfkaarsen bij elkaar zorgen voor een bijzonder en grootser effect. Wil je meer weten over het gebruik van drijfkaarsen? Neem dan contact met ons op.