Tuinfakkels en kaarsfakkels zijn dé sfeermakers voor tuin en terras

Had ik het vorige keer nog over de relaxte werking van waxinelichtjes, in deze blog wil ik het met jullie graag hebben over tuin- en kaarsfakkels. Wát zeg je? Inderdaad, misschien nog een ver-van-je-bed-show en toch… De lente begint zich langzamerhand aan te dienen.

Vorige week zou ik gezworen hebben dat het bijna lente was. Ik stond heerlijk te genieten van het vroege zonnetje in de tuin en kreeg al helemaal zin in de lente. Zelfs bij RTL Late Night sprak Humberto Tan met boswachter Arjan Postma over de vogels die je nu al kunt horen. Als ik deze week in mijn tuin sta, is dat verlangen ineens weg. Het vriest weer. Helaas. Dat betekent nog langer wachten tot ik mijn tuinfakkels weer kan aansteken.

Heerlijk wegdromen met tuinfakkels

En dat is best balen. Want tuinfakkels hebben dezelfde relaxte werking als waxinelichtjes en kaarsen kunnen hebben. Kun je het je voor stellen? Je komt thuis van een lange dag werken en bent toe aan een ontspannen avond. Na het eten nog even heerlijk nagenieten in de tuin met een kopje koffie, frisje, biertje of een wijntje en een aantal fakkels aan. Wedden dat je zo weg droomt?

Kies voor kleur

Zeker als je kiest voor fakkels met gekleurde vlammen. Ze zijn er in het rood, groen, oranje, paars en blauwe vlammen. En als de gekleurde vloeistof op is? Dan gebruik je gewoon traditionele tuinfakkel - of lampenolie. En weet je wat ook zo fijn is? De fakkels met gekleurde olie roken niet, dus je kunt lekker dichtbij in de vlammen staren.

Meerdere soorten kaarsfakkels

Fakkels werden vroeger gemaakt van een houten stok die men insmeerde met dierlijke olie of pek. Het leger gebruikte de fakkels als seinmiddel. Tegenwoordig kun je verschillende soorten fakkels kopen, bijvoorbeeld bamboefakkels of RVS-fakkels. Kwestie van smaak. Heb je liever wat kleinere vlammen dan kun je in plaats van fakkels die branden met olie, kiezen voor paraffine kaarsfakkels of wasdoekfakkels.

En nu maar hopen dat het snel ECHT zomer wordt!