Led-lampjes op batterij in je kaars of theelicht, een veilig gevoel

Ben jij ook een groot liefhebber van kaarsjes, maar maak je je stiekem ook wel een beetje druk om de veiligheid ervan? Dat begrijp ik als geen ander. Hoewel ik een ontzettende fan ben van kaarsjes, zijn ze toch niet altijd even praktisch. In allerlei situaties bieden waxinelichtjes met led-lampjes op batterij zeker uitkomst!

Natuurlijk warm licht van waxinelichtjes met led-lampjes op batterij

Ik hoor je denken: ‘‘waxinelichtjes met led-lampjes op batterij, die zien er toch hartstikke nep uit?’’. Om heel eerlijk te zijn, dat was ook mijn eerste gedachte. Maar er is tegenwoordig zoveel mogelijk met led-licht en ik ben nu helemaal om. De moderne waxinelichtjes met led-lampjes op batterij zijn namelijk net zo sfeervol als gewone waxinelichtjes. Ze geven namelijk warm licht dat er net zo uitziet als kaarslicht. Ook het sfeervolle flikkerende lichtspel van normale waxinelichtjes is terug te zien in de waxinelichtjes met led-lampjes op batterij. Het is tegenwoordig dus een misvatting dat led waxinelichtjes er onnatuurlijk uitzien.

Veiligheid en gemak

Maar wat zijn dan de voordelen van deze led waxinelichtjes ten opzichte van de standaard waxinelichtjes met echt kaarslicht? Veiligheid en gemak! Waar de standaard kaarsjes brandgevaar risico’s met zich meebrengen voor vooral kinderen, huisdieren en senioren, daar laten led lampjes op batterij dit risico in één keer verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan eigenwijze kinderen of een grote hond die de kaarsjes makkelijk kunnen omstoten. Of als je al wat ouder bent en het geregeld voorkomt dat je op de bank in slaap valt terwijl de kaarsjes nog aanstaan. Aan de drastische gevolgen hiervan wil je natuurlijk niet denken. De led-kaarsjes bieden dan uitkomst.

Ook perfect voor bij de feestdagen

Ook ideaal zij deze lichtjes voor bijvoorbeeld het paasontbijt of kerstdiner waarbij de tafel vaal gevaarlijk vol staat met allerlei lekkernijen, maar je toch op een veilig manier wat sfeer wilt creëren met kaarslicht. Tevens hoef je ook niet elke keer na gebruik de opgebrande kaarsjes weg te gooien, de waxinelichthouders schoon te maken en de kaarsjes te vervangen. De meeste led waxinelichtjes gaan namelijk minstens 250 branduren mee en er is geen kans op rommel van kaarsvet.