Waxinelichtjes zijn niet alleen gezellig, ze werken ook goed tegen stress

Kun jij ook zo verlangen naar die zwoele zomeravonden? Dat je tot ’s avonds laat in de tuin zit, met een glaasje wijn en waxinelichtjes op tafel? Helaas duurt dat nog even. Maar in de tussentijd kun je de warmte wel in huis halen, met gekleurde theelichtjes bijvoorbeeld.

De geschiedenis van kaarsen en waxinelichtjes gaat ver terug. Vroeger gebruikten we ze puur als lichtbron om licht op straat aan te steken of als de elektriciteit weer is een keer was uitgevallen. Vandaag de dag gebruiken we waxinelichtjes vooral om sfeer te creëren, gezelligheid uit te stralen of om warmte in huis te halen.

Waxinelichtjes zijn goed tegen stress

Vooral op regenachtige of sombere dagen kan een waxinelichtje warmte  geven. Zeker als je er veel tegelijk aansteekt. Hoewel de meningen daar over  verdeeld zijn. Zelf vind ik het vaak ontstressend werken.  Daarom steek ik ook na een lange dag werken als eerste alle kaarsjes in huis aan. En het liefst nog kaarsjes in verschillende kleuren. En als je de kaarsjes in doorzichtige houders plaatst, geven ze ook nog eens een prachtig schouwspel.

Laat je gevoel spreken

Wist je overigens dat kaarsen ook vaak gebruikt worden bij rituelen? Daarin speelt symboliek ook een rol. De kleur van de kaarsjes staat voor een bepaalde dag. Zo zou je op maandag witte kaarsen moeten branden, op dinsdag rode, op woensdag paarse, op donderdag blauwe, op vrijdag groene, op zaterdag zwarte en op zondag gele. Maar je kunt de kleur van de kaarsjes ook laten afhangen van hoe je je voelt. Ben je in een romantische bui, kies dan voor kersenrode of fuchsia paarse theelichtjes. Ben je in een vrolijke mood, dan kun je kiezen voor banaan gele, appelgroene of sinaasappel oranje waxinelichtjes. Lagoon blauwe , vanille witte of witte kaarsjes zorgen dan weer voor een fris gevoel.

Kaarslicht flatteert je huid

En speciaal voor de dames: kaarslicht werkt flatterend. Dus zie je er even wat ‘minder’ uit, steek dan een kaarsje aan. Door kaarslicht krijgt je huid een fluwelen tint. Bovendien maakt het je rimpels minder scherp. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een romantisch avondje hebt gepland en je indruk wilt maken op je partner. Succes gegarandeerd.