Druipkaarsen: daar creëer je meer gezelligheid mee

Wil je een knusse en gezellige sfeer in je huis creëren? Druipkaarsen zorgen voor een warm en huiselijk gevoel in je woning. Wanneer je druipkaarsen in je woonkamer hebt staan, heb je niet alleen kaarsen die zorgen voor een authentieke sfeer, maar ook een mooie woonaccessoire. Zoals de naam zelf namelijk al zegt, druipt het kaarsvet van de kaars naar beneden en ontstaan er kunstige vormen aan de rand van de kaars.

De geschiedenis van de druipkaars

De druipkaars was van oorsprong de enige manier om licht mee te creëren. Hierdoor geeft deze kaars altijd nog het nostalgische gevoel van 'vroeger'. Eeuwen geleden waren de kaarsen de enige lichtbron en waren ze gemaakt van erg zacht materiaal. Daarnaast liepen mensen vroeger veelal met de kaarsen, waardoor de vlam wakkerde en de kaars vanzelf ging druipen. Waar in de afgelopen jaren vooral behoefte was aan strakke kaarsen met een lange brandduur, neemt de druipkaars juist in de laatste paar jaren weer toe aan populariteit. Deze kaarsen hebben wel een kortere brandtijd dan de meer moderne kaars. Dit ligt namelijk aan de vorm en structuur. Maar juist de kortere brandduur is vaak een mooie manier om de avond af te ronden. Als de druipkaars gedoofd is, is de avond ook ten einde. Druipkaarsen staan vaak op tafel bij een diner of een ontspannen avondje thuis. Het druipende effect van het kaarsvet zorgt voor een knus en sfeervol gevoel in je huis.

Druipkaarsen: Sfeermaker in je woning

Deze sfeermakers zijn in verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor kan je een leuk effect krijgen na het aansteken van de kaars. Je kunt de druipkaars bijvoorbeeld in een lege wijnfles of in een whiskyfles zetten, dan druipt het vet langs de randen naar beneden. Gebruik je bijvoorbeeld onze druipkaarsen met verschillende kleuren erin verwerkt? Dan komen er verschillende lagen kaarsvet in diverse kleurtjes over elkaar heen: een mooi effect. De materialen waarvan de druipkaars gemaakt worden, zijn vandaag de dag modern en kwalitatief goed.

Structuur en werking van het pit - lont kuiltje

De structuur van de kaars is geribbeld en daardoor is het brandoppervlak niet regelmatig. Zo verwarmt de vlam verscheidene gedeelten van het pitkuiltje en smelt het kaarsvet onregelmatig. Als er veel kaarsvet zit in een deel van de pitkuil, druipt het kaarsvet naar beneden. Dan stolt het ergens aan de rand van de fles of kaars en krijg je een mooi kunstig effect. Om te voorkomen dat je tafel onder het kaarsvet komt te zitten, is het handig om een leuk dienblad of een mooie placemat onder de wijnflessen met de druipkaars erin te leggen. Zo blijft je interieur mooi en schoon en heb je toch dat leuke effect van de druipkaarsen in je wijnfles. Deze kunstige kaarsen koop je voordelig in onze webshop