Sjabbat / Shabbos kaarsen

We hebben ons uitgebreide kaarsenassortiment natuurlijk ook de originele witte Joodse Sjabbat-kaarsen. Sjabbat-kaarsen zijn kaarsen die door Joodse mensen worden gebruikt op erew sjabbat, de vooravond van Sjabbat (vrijdagavond). Bij Kaarsenfakkels.nl zijn deze speciale ( Sjabbat - Shabbos -  Sabbat - Sjabbes - Sjabbos ) kaarsen voordelig online te koop als set van slechts 8 stuks

Volgens eeuwenoud gebruik

Het aansteken van de Joodse kaarsen wordt in het Hebreeuws Hadlakat Neerot genoemd (הדלקת נרות), in het Nederlands-Jiddisch wordt ook wel gesproken over het ontzinde. Op erew sjabbat worden naar eeuwenoud voorschrift in het Jodendom de kaarsen tot achttien minuten voor zonsondergang ( sjekie'a ) aangestoken. Het is gebruikelijk dat de vrouw namens het gezin de kaarsen aansteekt.

Set van 8 kaarsen

De Sjabbat-kaarsenset bestaat uit 8 kaarsen die ivoorkleurig zijn. Ze zijn 1,9 cm dik en 17 cm hoog. Je bestelt ze makkelijk online. Doe je dat voor 19.00 uur, dan ontvang je ze de volgende dag al in huis. Als je vanuit België en Nederland een bestelling plaatst. 

totaal 89% tevreden klanten op basis van 118 beoordelingenvia KiyOh